Geschiedenis

Heerendispuut Sine Fortuna is een Onafhankelijk Heerendispuut uit Enschede. Het dispuut is opgericht op dinsdag 24 april 2001 in Café Friends Too te Enschede. Het is ontstaan uit een initiatief van 10 in Enschede studerende studenten. Om de continuïteit van hun vriendschap, tijdens en na hun studie, te kunnen waarborgen werd besloten tot oprichting van het mooiste dispuut van Enschede en heel Nederland, Onafhankelijk Heerendispuut Sine Fortuna: “t Kansloos zijnst”.

Dat het ons aan zelfverzekerdheid en misplaatste arrogantie niet ontbreekt blijkt wel uit een van onze thema’s: ‘quod Gallia caesari erat, Sine Fortuna mundo est’; wat Gallië was voor Caesar, is Sine Fortuna voor de wereld. Eigenlijk bedoelen we hiermee dat we onszelf – en onze omgeving – totaal niet serieus nemen.

Sine Fortuna zetelt sinds zijn oprichting in Café Friends, tegenwoordig aan de Oude Markt te Enschede. Elke dinsdag houdt onze gastheer Henk-Jan van der Heide een oogje in het zeil en voorziet hij ons van bier, hapjes, bier, nog meer bier, Jennifers, bier, wat hapjes, cocktails en nog veel meer bier.

Dat we succesvol zijn – en nog steeds een groep – bleek uit de Lustrumreis 2011 die voer naar Griekenland. De berg Olympus en Poseidon’s wateren waren het toneel van de Kansloze spelen. Van de totale groep van 41 leden en oud-leden was alleen überhauptstormbaanführer Rietjens, en die had nog een goede reden ook!

Ook proberen wij ons te profileren (Bam! weer een studentikoze term), daarom organiseren we jaarlijks een aantal kansloze activiteiten waarin onze kernkwaliteiten – lompe sporten en bier drinken – worden gecombineerd. Hierbij is te denken aan de Sine Fortuna Royal Hash en het Sine Fortuna Dodgeballtoernooi! 

Onafhankelijk Heerendispuut Sine Fortuna